PROGRAMMA

Datum : 12-14 oktober 2018

Porsche Sound Nacht : speciale editie 70 jaar Porsche

Locatie : Porsche Arena – Stuttgart

Legendarische Porsches uit het Porsche Museum komen brullend tot leven

Luister naar interessante ervaringen van wereldberoemde piloten

Overnachting in het nieuwe V8-hotel, dé plek voor petrolheads

Tijd voor facultatieve bezoeken Porsche Museum, Mercedes Museum, …

 

Vrijdag 12 oktober

R Hotel Experiences 

Het weekend  start op vrijdagavond in het nieuwe R Hotel.

Een ideaal recept na een drukke werkweek. Het hotel beschikt over leuke faciliteiten zoals een jacuzzi en zwembad. Weg met de stress.

Daarna de mogelijkheid om te dineren in het gezellige restaurant om af te sluiten met een zalige nachtrust.

De volgende morgen start met een heerlijk ontbijt.

Van hieruit is het nog 450 km om Stuttgart te bereiken (ongeveer 4u30 rijden).

Zaterdag 13 oktober

V8 HOTEL : speciaal voor petrolheads

 

In de namiddag checken we in bij het nieuwe V8 Hotel in Böblingen, aan de rand van Stuttgart.

Stel je deze accomodatie voor als een shoppingcenter voor autoliefhebbers. Het grenst aan een Porsche dealer. In Motorworld vind je ontelbare oldtimers. Verder kan je shoppen bij Mclaren. Of wegdromen bij een nieuwe Maserati, Bentley of Lamborghini.

Het hotel zit vol leuke details die verwijzen naar racerij en automotive. Moet je beleven.

Je slaapt in een V6 Classic Room. Het is een zeer drukke periode in Stuttgart, waardoor thema-kamers die datum niet meer beschikbaar zijn.

  Porsche Sound Nacht

 

Een hoogtepunt van dit weekend wordt de Sound Nacht. Dit jaar gaat het niet door in het Porsche Museum, maar wel in de Porsche Arena. Voordeel dat nu een 3000-tal personen kunnen meegenieten van deze vermakelijke avond.

Het is meer dan alleen enkele historische modellen opstarten. Heel bekende piloten en ingenieurs die nauw met Porsche verbonden zijn, komen leuke anekdotes vertellen.

Voor deze 8e editie in het kader van 70 Jaar Porsche ontmoet je Jacky Ickx, Derek Bell, Gijs Van Lennep en nog andere grote namen.

RUFIE heeft een beperkt aantal kaarten van beste categorie weten bemachtigen. Beleef dit event van op de eerste rijen.

  Video Sound Nacht 2017

 

Nieuwsgierig wat te verwachten tijdens de Sound Nacht ?

Bekijk dan onderstaand filmpje van de editie van vorig jaar. Dit jaar zal het er wel anders uitzien. Zoals gezegd gaat het door in de Porsche Arena, waar Porsche oa. zijn tenniswedstrijden organiseert.

De ruimte is groter dan het Porsche Museum en biedt ongetwijfeld meer mogelijkheden. Benieuwd.

Zondag 14 oktober

  Tijd voor interessante bezoeken

 

Na het ontbijt en uitchecken kan je nog interessante bezoeken plannen.

Op de eerste plaats het Porsche Museum waar tijdelijk een mooie tentoonstelling doorgaat rond 70 Jaar Porsche.

Andere mogelijkheid is een bezoek aan het Mercedes-Museum. Gehuisvest in een prachtige architectuur. Je bewondert daar een rijke geschiedenis aan auto’s, vliegtuigen, bussen en nog veel meer.

Op de terugweg kan je ook het Auto- und Technik Museum bezoeken van Sinsheim. Je kan er gerust een dag in wandelen. Een aanrader is in ieder geval een bezoek aan een Concorde en een Tupolev.

Verder op de terugweg kan je een stop maken bij Klassikstadt in Frankfurt. Ook hier een walhalla voor de autoliefhebber met veel oldtimers en enkele shops.

PRIJS

REGLEMENT

Wat zijn de regels voor deze Tour ? Met welke auto kan worden deelgenomen ? RUFIE wenst in de eerste plaats autoliefhebbers samen te brengen. De passie voor de automobiel is belangrijker dan het al dan niet beschikken over een zeer exclusieve sportwagen. Voor deze Tour is het fijn als je met je sportwagen gaat, maar we beseffen ook dat het laat op het seizoen is. Stel dat het goede weer het laat afweten dan is een alternatief ook goed. De nadruk ligt hier op de Sound Nacht en enkele bezoeken, minder op gezamenlijk een Tour rijden. Voel aub geen drempel en contacteer ons als je twijfelt.

Je wordt geacht met het reglement akkoord te gaan bij de inschrijving. Het volledige reglement vind je hier : Volledig Reglement Sound Nacht 2018