PROGRAMMA

Datum : 15 – 21 september 2018

Route : België – Luxemburg – Zwitserland – Italië

Op bezoek bij  dé bouwers van supercars : Pagani, Lamborghini, Ferrari

Maak kennis met de houten Riva-yachten

Ontdek interessante oldtimer-collecties

Geniet van overnachtingen in de beste 5-sterren hotels

La Dolce Vita ervaren in Toscane

Dag 1

 

Groot-Hertogdom Luxemburg

De Tour gaat van start in Groot-Hertogdom Luxemburg op zaterdagavond 15 september.

Jouw kamer is gereserveerd en je bent welkom vanaf 15u of later. Het voordeel van de start in Luxemburg : de volgende dag minder uren in de auto om Monza in Italië te bereiken.

De Kikuoka Mercure Golf Club biedt ruime accommodaties langs een golfbaan van 18 holes. Er zijn een binnenzwembad, een sauna en een solarium aanwezig. De accommodatie ligt in een rustige, groene omgeving in het dorpje Canach en op 20 minuten rijden van de stad Luxemburg.

Dag 2

 

Groot-Hertogdom Luxemburg – Monza

Vandaag rijd je bijna 700 km tot in het Italiaanse Monza. Hier is gekozen voor een warm familiaal hotel met een uitstekende keuken. Hotel de la Ville maakt deel uit van SLH (Small Luxury Hotels) en heeft genoeg in huis om ons verblijf tot iets speciaals te verheffen.

Als je Monza hoort, denk je waarschijnlijk aan Formule 1. Het hotel heeft dan ook deze link. Vraag het aan de hotelmedewerkers en ze kunnen gerust enkele mooie verhalen vertellen. Veel bekende piloten hebben al in het bed geslapen waar jij nu misschien ook gaat liggen.

Hotel de la Ville verrast zonder twijfel ook op gastronomisch vlak. Een adresje dat zeker zal bijblijven. Geniet alvast van de uitgebreide receptie en een gala-diner ’s avonds. Je bent op vakantie, de black tie moet daarvoor niet mee.

De straat oversteken en je bent op het domein van het oude Italiaanse koninklijke paleis met een rijke geschiedenis.

It’s a machine so unlikely ever to be real, it may be a unicorn

—— Richard Hammond, Top Gear, about the Pagani Huayra ——

Dag 3

Monza – Bologna

Vandaag krijg je een mooi gevuld programma. Na het ontbijt rijd je naar Bellini Yachting. Daar bezoek je een prachtige, uitgebreide collectie van de wereldberoemde houten Riva yachten.

Vervolgens maak je een lunchstop bij het Mille Miglia Museum in Brescia. Een kort bezoek is mogelijk.

In de namiddag word je verwacht bij Horacio Pagani voor een exclusief fabrieksbezoek. Deze supercar-bouwer opent zijn deuren voor ons.

De dag sluit je af in het prachtig Palazzo di Varignana. Een wellness-hotel dat je lekker gaat verwennen. Diner en overnachting hier.

Dag 4

Motor Valley Modena

In de ochtend heb je de mogelijkheid om te relaxen of om bijv. het Ferrari Museum te bezoeken.

In de namiddag krijg je een bezoek aan de fabriek en het museum van Lamborghini. Een hoogtepunt voor elke autoliefhebber.

Wens je je programma nog meer te vullen, dan kan je ook onze suggesties bezoeken : Panini collection, Bandini, Stanguellini,…

Diner en overnachting in Palazzo di Varignana.

Aerodynamics are for people who can’t build engines

—— Enzo Ferrari ——

Dag 5

Toscane

Vandaag verlaat je Motor Valley en rijd je richting het schilderachtige Toscane.

Wens je nog een automuseum of een collectie bezoeken, dat kan.

Ga je liever rechtstreeks de sfeer opsnuiven in Toscane of wat lekker genieten aan het zwembad ? Dat kan ook.

We proberen het programma zo evenwichtig samen te stellen, zodat iedereen zijn ding vindt.

Vanaf 15u kan je inchecken in de volgende droomlocatie : Villa Le Maschere. Ook deze venue heeft alles in huis om je in de watten te leggen. Je bevindt je op 30 minuten van Firenze.

Dag 6

Op ontdekking door Toscane

Dit wordt een heerlijk dagje touren door het glooiende Toscane.

De route wordt op voorhand met zorg uitgestippeld. Laat je verwonderen door alle schoonheid van deze streek.

Op tijd en stond zal worden gestopt in een mooi oud dorpje, of voor een degustatie van een Chianti-wijn.

Lunch word je ook aangeboden ergens onderweg. Zorg dat je fotoapparaat in de aanslag staat. Je dineert en overnacht een tweede nacht in Villa Le Maschere.

 

De volgende dag komt aan dit mooie verhaal een einde en gaat het huiswaarts. Tenzij je je verblijf nog even wilt verlengen…

PRIJS

 

REGLEMENT

Wat zijn de regels voor deze Tour ? Met welke auto kan worden deelgenomen ? RUFIE wenst in de eerste plaats autoliefhebbers samen te brengen. De passie voor de automobiel is belangrijker dan het al dan niet beschikken over een zeer exclusieve sportwagen. Elitair doen staat niet in ons woordenboek. De gemiddelde klant van RUFIE beschikt vaak over een Porsche, oud of nieuw. Voor deze Tour staan we zeker open van vele andere merken, liefst met een sportief karakter. Verschillende merken bij elkaar is stof voor leuke uitwisselingen en boeiende gesprekken. Voel aub geen drempel en contacteer ons als je twijfelt. Je wordt geacht met het reglement akkoord te gaan bij de inschrijving. Het volledige reglement vind je hier : Volledig Reglement The Italian Tour